Spirer ikke bare smake godt, men de er også en stor kilde til vitaminer, fiber, protein, anti-oxidants og enzymer. En spire produseres når et frø starter vokser i en grønnsak. Spirer kan vokse fra frø av grønnsaker, korn eksempel buckwheat og bønner. Mens Mung bønner er kanskje den vanligste kilden til spirer, kan du også få gode resultater fra lentils, soyabønner og chickpeas bare for å nevne noen.
Spirer kan dyrkes nesten hvor som helst, og beste er at du bare trenger noen grunnleggende forsyninger for å komme i gang. Ved å følge et par enkle trinn, kan du motta en kontinuerlig tilførsel av næringsrik spirer.
Mens det er flere kommersielle produkter tilgjengelig til å dyrke spirer, er her tre av de enkleste metodene for å hjelpe deg med å komme i gang.
-Voksende spirer i blomst Potter-
1. Starte med en ren leire- eller plast blomst. Kontroller at det er et hull i bunnen av potten for å sikre god drenering. Deretter Plasser et stykke cheesecloth eller muslin i bunnen av potten over hullet slik at frø/bønner ikke kan faller ut.
2. Deretter suge frø eller bønner over natten, og deretter sette dem inn i potten. Fjern eventuelle som er ødelagt eller skadet. Dekke anlegget potten med en parabol.
3. En gang om dagen, hold potten under rennende vann i noen minutter. Dette er å suge frø/bønner grundig.
4. En gang spirer begynner å vise, fjerne parabolen og dekker potten med et stykke klar plast brytes å la i lyset. Plasser sprouting potten i nærheten av et vindu som lar dagslys, men er ikke i direkte sollys.
-Voksende spirer i magasin-
1. Suge frø eller bønner over natten. Fjern eventuelle som er ødelagt eller skadet før du begynner sprouting prosessen.
2. Velg en lav, flat parabolen (som en pie plate) eller skuffen. Du kan kjøpe voksende skuffer overalt der planting forsyninger selges.
3. Neste, spre ut et 2-tommers lag av jord og skvette deretter gjennomvåt frø eller bønner på toppen av jord.
4. Dekk frø/bønner med fire lag av fuktig avis.
5. Dekk toppen av bakken med Fjern plast brytes.
6. Når spirer begynner å løfte plast dekke (vanligvis om tre dager) fjerne avisen.
7. Sett skuffen i et vindu slik at lyset kan slå spirer grønne. Trenger du en plass å plassere sprouting skuffen som mottar dagslys, men er ikke i direkte sollys.
8. Fordi tynt lag jord tørker ut raskt, vann to ganger hver dag.
9. Etter ca 8-10 dager, vil du ha spirer høy nok til å høste.
-Voksende spirer i en krukke-
1. Suge frø, korn eller bønner i lunket vann over natten i en stor munn glasskanne. Fjern eventuelle som er ødelagt eller skadet før du begynner sprouting prosessen. (Sprouting øker frø volumet. 4-spiseskjeer vil være tilstrekkelig for en kvart størrelse beholder.)
2. I morgen, Hell av vannet i glasset og skyll frø/bønner grundig.
3. Sted et stykke cheesecloth eller muslin munningen av glasset. Bruk en gummi band for å avholde materialet trygt på plass. Dette gjør skylling lettere.
4. Hvis du vil beholde spirer stadig fuktig, gjentar du de skylling 2 - 3 ganger i dag. Husk å renne eventuelle overskytende vann fordi spirer ikke bør stå i vann.
5. Holde glasset bort fra lyset for de første dagene.
6. Når frø/bønner begynner å spire, for (vanligvis om frem dag) flytte glasset inn i lyset for å aktivere klorofyll og grønn spirer.
-Fangst og lagring av spirer-
Nylig Ferdigspirede korn, såkorn og spirer, kan du øke i mat-verdi i den aller første perioden med vekst. Korn skal høstes og spist fra når de er seks dager gamle før de er 4-5 tommer. For å høste, er det bare å ta kjøkken saks og klippe ut det du trenger.
Spirer fra bønner, erter, etc., er klar tidligere og kan spises når de er 3-6 dager gammel, avhengig av hvilken type spire. For tuter vokst i ingen jord eller i seedet skuffer, kan du høste grønn "gress" når det begynner å vokse. Spirer fra korn sådd i glass, er klar før, og er spiselig selv før de blir grønne. Frøene som ble sådd i jord ta litt lengre tid.
Hvis det er nødvendig, vask spirer fullstendigt å fjerne belegge frø. Spirer må lagres i kjøleskapet når de er klare til å spise. Sett spirer i tett forsegling poser, og de forblir flavorful og skarpe for en til to uker. Skylling spirer daglig under kaldt vann kan forlenge livet.
Spirer kan bli fryst ved Blanchering dem over damp i tre minutter og kjøling dem i isen vann. Tøm dem og pakke i fryseren beholderne.
-Noen av typene frø/bønner du kan spire-
Listen nedenfor gir noen av de folkevalgte sprouted frø/bønner. Det er ikke all inclusive som du kan spire nesten alle slags frø. Husk at frø suge opp 2 - 3 ganger deres tørr volum i vann og spirer trenger minst seks ganger volumet okkupert av frø. Så pass på at beholderen er stor nok, og start med minimalt med seedet i en beholder som en krukke, helt til du finner riktig antallet som vil vokse til å spire størrelsen du vil, uten å være vanskelig å fjerne.
Din lokale hage butikk eller helse mat store vil bære en linje av frø for sprouting. Når du kjøper frø til sprouting, være du sikker på at frø er ment for mat og ikke for planting. Denne forholdsregelen er nødvendig fordi noen frø som er ment for planting har blitt behandlet med fungicides eller insecticides for å beskytte unge seedlings når plantet i et felt eller en hage.
Alfalfa - bør være gjennomvåt i 6-12 timer. Kan plantet frøene i potter eller glass og også i leiligheter med jord. 1-del frø gir 10-deler spirer i ca 5-6 dager. Spirer kan spises etter 3 dager. Når roten er 1-2 inches lang, vil den begynne å utvikle lille grønne blader. På dette stadiet må det være spist umiddelbart slik at anlegget ikke vil bytte til fotosyntese som bruker opp lagret mat i frø.
Erter - når fuktet i et glasskanne vil vokse spirer i ca 3 dager. Når røttene er 2 inches lang, er de klar til å spise. 1-del erter gir 2-deler spirer.
Lentils - kan dyrkes i en glasskanne eller en plante potten, og må være gjennomvåt for 12 timer. Spirer er klar i 3-4 dager. Linse spirer er klar til å bli spist når roten er 1-tommers lenge. 1-del lentils gir 6-deler spirer.
Bygg, Havre og Rye - bør være gjennomvåt for 12 timer, og deretter kan enten være vokst som "gresset" å høste eller spirer klar til å spise etter 3-4 dager. Den ideelle kabellengden for å spise er om 1/2-tommers. 1-del frø gir 2-deler spirer.
Soyabønner - kan dyrkes i en glasskanne eller en pott. De må være gjennomvåt for 12 timer og spirer er vanligvis klar etter 3-5 dager. De er klar til å spise når roten er 2 inches lang. 1-del bønner gir 4 deler spirer.
Mung Beans - kan etter soaking for 12 timer, disse bønner dyrkes ved enhver metode. Mung bønner er oftest vokst spirer og er vanligvis klar til å spise etter 3-5 dager. Når lyse, hvite roten vokser fra 1-2 inches lang, er de klar til å spise. 1-del bønner gir 4 deler spirer.
Ved økende ditt eget spirer, vil du spare penger fordi det er mindre kostbart å kjøpe frø spire og vokse og høste spirer selv, enn det er å kjøpe spirer fra et marked. Sprouting hjemme tar bare et par minutter om dagen, og kan produsere en god del av din daglige krav av næringsstoffer som du trenger fra råvarer. Problemene er mindre, kostnadene er lave og helsen er fantastisk.
No comments:
Post a Comment