Sunday, November 18, 2012

Ett viktig kjøkken urten

Basilikum, (Ocimum basilicum), har eksistert i lang tid, og ble opprinnelig kalt av Theophrastus (du vet, fyren som medgrunnlegger og deretter erstattet Aristotle som leder av Peripatetic school of filosofi tilbake i 323 f.Kr.) Det er faktisk 35 arter i Basil familien av planter, alt fra ettårige rett gjennom stauder og busker. En jeg er interessert i skjønt er en øm årlig her i sone 4 og er kanskje den viktigste kulinariske urt i repertoaret mitt. Jeg skal ignorere for øyeblikket de andre basilikum medlemmene inkludert O. tenuiflorum, de hinduistiske hellige basilikum. Hellige basilikum er ganske mye brukt i India under begravelsen ritualer som et symbol for lykke og er også brukt i anti-malarial utgassing. Andre arter som O. kilmandschaicum (Camphor basilikum) er mest brukt for medisinske formål når behandling av mage smerter og forkjølelse.


La meg gi deg noen enkle voksende tips. Først er at frøet er ekstremt lett å spire. Sår tynt i et varmt sted (det ikke vokser godt i kaldt jord). Du kan misbruke denne frø på andre måter, men holde det varmt hvis du vil se den vokse. Knapt dekk det med jord. Hvis du dekker det for dypt, vil det ikke spire godt. Holde fuktig-ikke myrlendt. Vann med varmt vann for å virkelig bringe frøene langs. Vokse i så mye sol som du kan gi. Det er det. Det er enkelt og så lenge du holder frø og utvikle frøplanter varm, de vil bli bra. SOW innendørs ca fire til seks uker før du vil plante dem utenfor eller vekselvis, sår utenfor etter at jorda har vel varmet opp. Når anlegget er tolv til atten tommer høy, harvest regelmessig hele sommeren til å holde nye ømme vekst blir produsert.

No comments:

Post a Comment