Friday, December 23, 2011

Urter For en Spaghetti-hage

Herbs er en herlig gleden ved livet. De legge til smaken i maten, duft luften og skjønnhet til hagen din. I kolonialstil tider, ingen hjem var komplett uten en urt hage for dame i huset til bruk i hennes kjøkken, og det var ikke uvanlig for disse urt hager skal deles ved bruk – savory urter, te urter, medisinsk urter. Det er en tradisjon som har gjort et comeback i mange moderne hager.


En av de mer populære typene kjøkken gardens er en spaghetti-hage. Oregano, basilikum, hvitløk, bay og persille er så lett å vokse planter som det er synd for alle å bruke tørket og flaske urter hvis de har en solrik oppdatering av bakken eller en vindu-boksen. Noen kvadratmeter med hage plass kan enkelt gi alle urter som du vil trenge for deilige italienske retter. De er også lett nok til å vokse i solfylte vinduet for året bruk.


Bay Laurel


Legge Bay bladene til et piquant snev av spice stews, supper og spesielt spaghetti saus. Bay laurel er et lite tre som vokser langsomt – om en fot i året – noe som gjør det egner seg for voksende i en beholder. Med mindre du bor i et mildt klima-sonen (der temperaturen ikke slippe under 25 grader i vinter), vil du gjør best å holde treet i en pott og bringe den innendørs om vinteren.


Basilikum


Basil er en årlig, men selve frø så enkelt at jeg har aldri hatt å kjøpe en annen etter planting mitt første år. Det finnes mange varianter av basilikum, men alle vokse fort og krever hyppige pinching tilbake for å holde dem fra å vokse leggy og høye. Til harvest: Når planter har nådd ca 6-8 tommer, kan du begynne høsting. Bruk tommelen og pekefingeren til å hugge av topp 1/3 av anlegget like over et blad skjæringspunktet. Pass på å hugge av noen blomster knopper før de går til frø. Seks å åtte plantene vil gi nok basilikum å gjøre pesto for andre maskiner.


Hvitløk


Hvitløk er muligens det enkleste anlegget i verden til å vokse. Bare dele opp et fedd av hvitløk (Ja, rett fra matbutikk!), og plante cloves ca 4 inches fra hverandre, 2-4 tommer dyp i lys jord. Vann lett, og se dem vokse. Høste når tips av bladene slå brun – ikke la dem blomst. Til harvest: grave opp pærer, og bruke dem. I interesse av å holde en fersk forsyning kommer, plante en eller to cloves fra hver pære!


Persille


Persille er lett de mest brukte urt i verden. Det gjelder både flat (italiensk) og doble varianter og utfyller smaken av alt fra delikat sauser til hjertelig stews. Det har ofte brukt som garnityr på plater, eller hakkede og lagt til dressings, supper og salater. Det legger til vitaminer og farge, og bringer subtly ut smaken av andre ingredienser i måltidet. Persille-anlegget er et partnerskap, blomstring i sin andre sesong. Det foretrekker litt skygge på en varm solrik dag, og burde være holdt vel vannet for å unngå wilting og tørking. Til harvest: klemme tilbake woody eldre stammer hele veien til base, slik at nye blader og greiner til å vokse.


Oregano


En staude bakken dekke anlegget, oregano er en fruktbar grower som kan sende ut skyter vokser opp til seks fot i en enkelt sesong. Hvis oppmuntret med pruning og bunching, kan oregano vokse inn i en liten kant-plante. Det foretrekker lys, tynn jord og masse sol, så holder det på sørsiden av hagen din. Høsting kan starte når plantene nå 4-5 tommer. Bare klemme tilbake som du ville basilikum. Unge bladene er den mest flavorful delen av anlegget, og er faktisk betydelig sterkere tørket enn friske. Tørke, utformer høstet bladene på avis eller tørking skjermer i solen til bladene smuldre lett. Tørket oregano vil beholde sin smaken i måneder.

No comments:

Post a Comment