Ofte verdsetter du ikke noe før det har gått! Det kan virkelig være sant med vann. Tatt for gitt når det er rikelig, er dens betydning virkelig verdsatt i hagen når det blir knappe. Hvis du befinner deg i en tørke, er det noen ting du kan gjøre for å bidra til å spare vann og gjøre det beste bruken av hva du har tilgjengelig.
Hvis du ikke allerede har mulched din planter, kan du gjøre det! Mulch vil bidra til å begrense mengden vann fordamper fra jord. Mens organisk mulches eksempel gresset gresset eller tre sjetonger er å foretrekke, siden de legger til organisk materiale til jord, er plast mulches nyttige i å begrense fordampning fra jord. De kan bli lagt mellom rader i vegetabilske hagen og vil hjelpe grensen FUKTIGHETS tap; men vil de også begrense infiltrasjon.
Plasser din vann der det vil gjøre mest godt. Sprinklere er svært ineffektiv for å få vann til røtter på planter. Mye av vannet lander på blader og fordamper før bakken. En treg skånsom vanning på basis av planter, tillater vannet å suge i jord, vil være mest effektive.
Vann disse planter som trenger det mest. Nylig plantet trær, busker og blomster med begrenset røtter systemer vil sannsynligvis lider først av tørke betingelser. Hvis vannet er knappe, kan du gi disse planter prioritet. Veletablerte planter, særlig de som er naturlig hjemmehørende i området, vil trolig tåle tørke betingelser med begrenset skade.
Vann i tidlig morgen før heten av dagen. Dette begrenser fordampning og leverer planter med nødvendig fuktighet for å gjøre det gjennom varm, solfylt dag.
Vurder å bruke drypp eller piple irrigasjonssystemer. Mange rimelig, enkel å installere systemer er tilgjengelig som gir små mengder vann på undersiden av individuelle anlegg. Disse systemene Plasser vannet der det trengs mest, i stedet for å bruke det på tvers av hele hagen. Ta kontakt med ditt lokale hage center.
Samle inn vann fra nedløpsrør når det regner. Takene snappe betydelige mengder regn. Samle dette avrenning i et FAT kan hjelpe begrense bruken av byen eller godt vann under tørre staver.
No comments:
Post a Comment